Ligi: Tallinna koalitsioonilepe on rahanduslik utoopia

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Jürgen Ligi nentis tänasel valitsuse pressikonverentsil, et keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide vahel sõlmitud koalitsioonilepe on segane ja rahanduslik utoopia.


Ligi sõnutsi ei ole ta koalitsioonilepingut väga põhjalikult läbi lugenud, kuid on omavalitsuse riski lasknud analüüsida ministeeriumi ametnikel ning avanev pilt on piisavalt kole.

«Aga alati saab ju udus liikuda nii, et sellest ei ole aru saada,» lausus Ligi.

«Näen et see on rahanduslik utoopia,» ütles Ligi ajakirjanikele, lisades, et on suur võimalus, et seatud laenupiirangutest hiilitakse pealinnas mingi skeemikesega mööda.

Peaminister Andrus Ansip lisas, et  keskvalitsusel on vastutus kogu avaliku sektori eelarvetasakaalu eest. Seetõttu on ka Eestis seatud kohalikele omavalitsustele laenupiirangud ning seadused on täitmiseks.

Ansipi sõnutsi on teistes Euroopa riikides ka juhul, kui kohalikud omavalitsused tahavad kasutusele võtta varem kogutud reserve, selleks vaja keskvalitsuse luba, sest see mõjutab eelarve tasakaalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles