Lätist toodud salapiiritus viis mehed vangi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need pudelid ootasid villimist.
Need pudelid ootasid villimist. Foto: EMTA

Eelmisel nädalal pidasid maksu- ja tolliameti uurimisosakonna lääne talituse töötajad kinni kolm meest kahtlustatuna alkoholi suures koguses ebaseaduslikus käitlemises, Pärnu maakohus võttis nad reedel ka vahi alla.


Kriminaalmenetluse käigus kogutud andmete põhjal turustas tallinlane Jevgeni (61) suures koguses piiritust, mille organiseeris talle Lätist pärnakas Igor (40). Kolmas mees on lätlasest autojuht Andris (38).



Meeste kinnipidamine toimus Jevgeni elukohas, kuhu lätlane oli piiritusekoormaga saabunud ning kus kolmik tegeles parajasti mahalaadimisega. Veoki koormaruumist leiti kuus tonni piiritust, mille arvestuslik aktsiisimaks on 1 163 520 krooni. Piiritusemahutid olid peidetud furgoonautos klaastaara taha.



Veokijuhil oli kaasas võltsitud saatedokument. Dokumendil märgitud kauba saaja ei teadnud antud kaubast midagi ega tegele alkoholiga üldse, Läti-poolne kauba saatja on aga Läti äriregistri andmetel juba kaks aastat tagasi likvideeritud.



Jevgeni kasutuses olevatest garaažidest leiti lisaks seitse kasti salasigarette, erinevas suuruses tühje piirituseanumaid, plastpudeleid, korke, voolikuid, erinevaid pumpasid ja muid esemeid, mis viitavad alkoholi ebaseaduslikule käitlemisele.



Kriminaalmenetluse käigus tehti veel mitmeid läbiotsimisi. Pärnumaalt leiti ühe mehe elukohast suures koguses nõuetekohase aktsiisimärgiga märgistamata ehk käitlemiseks mittelubatud Tšehhi päritolu kanget alkohoolset jooki Becherovka. Jooki leiti kokku 276 poole- ja üheliitrist pudelit.



Igorit on varem alkoholi ebaseadusliku tootmise ja alkoholi käitlemise korra rikkumise eest kriminaalkorras karistatud. Jevgeni ja Andris on Eestis varem kriminaalkorras karistamata.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles