Advokaadibüroo: pankrotis Cityclub tegevus tuleb lõpetada

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Advokaadibüroo Sorainen pöördus Eesti Hasartmängude Korraldajate Liidu (EHKL) ülesandel rahandusministri poole taotlusega kohustada maksu- ja tolliametit tegema kehtiva tegevusloata osaühingule Cityclub (pankrotis) ettekirjutus tegevuse lõpetamiseks.


OÜ Cityclub on hasartmänge korraldav ja mitmeid mängukohti valdav ettevõtja. Maksu- ja tolliamet (EMTA) on oma 10.veebruari otsustega andnud OÜ-le Cityclub õnnemängude korraldusload Tallinna mängukohtades aadressidel Pärnu mnt 12 ja Hobujaama 5.

Selle aasta 14. augustil kuulutas kohus välja OÜ Cityclub pankroti. Sellega pidanuks lõppema ka mängukorraldaja tegevusluba. Paraku jätkab OÜ Cityclub tegutsemist. EHKL on juhtinud EMTA tähelepanu ja palunud võtta ette samme, et hasartmänguturul osaleksid üksnes seaduslikul alusel tegevusluba omavad ettevõtted.

EHKL vastavasisulise pöördumise peale vastas EMTA juriidilise osakonna peajurist Heili Kaares, et ei leia, et Cityclub tegutseb ebaseaduslikult. EMTA arvates riivaks OÜ Cityclub tegevusloa lõppenuks lugemine ettevõtlusvabadust ja sellisel piirangul puuduks legitiimne eesmärk.

«Sellest vastusest tulenevalt on ilmne, et EMTA mingeid samme pankrotistunud OÜ Cityclub tegevuse osas astuda ei kavatse,» seisab Soraineni pöördumises rahandusministri poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles