Jürgen Ligi osaleb Leedus ELi rahandusministrite kohtumistel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu

Homme algab Vilniuses mitteametlik Euroopa Liidu ja euroala rahandusministrite kokkusaamine, millest võtab osa ka Eesti rahandusminister Jürgen Ligi, teatas rahandusministeerium.

Ligi esineb foorumil pangandussektori usalduse taastamise ja majanduse rahastamise teemalises arutelus. Rahandusministeeriumi kantsler Veiko Tali osaleb Ida-Euroopa ja Põhja-Balti regiooni finantsreformide mõjusid käsitlevas diskussioonis.

Homme hommikul kogunevad euroala rahandusministrid, kes arutavad olukorda Küprosel ja Portugalis. Kavas on heaks kiita Küprose programmi esimene ülevaatus. Lisaks alustatakse mõttevahetust pangandusliidu edasiste sammude üle. See arutelu jätkub õhtupoolikul ja laupäeval ELi majandus- ja rahandusasjade nõukogu (Ecofin) kohtumisel.

Pangandusliidu esimene sammas, ELi ühtne järelevalve, alustab tööd järgmisel sügisel. Pangandusliit saab olla rahandusministeeriumi hinnangul tulemuslik üksnes siis, kui selle juurde luuakse ka teine sammas ehk ühtne ELi kriisilahendus. Selle eelduseks on aga kokkuleppimine direktiivis, mis näeb liikmesriikidele ette sarnased meetmed pankade saneerimiseks. See annaks võimaluse kasutada ka Euroopa stabiilsusmehhanismi (ESM) vahendeid pankade otsekapitaliseerimiseks.

Lisaks otsitakse Ecofinil võimalusi, kuidas parandada ELi väikeste ja keskmiste ettevõtete ligipääsu rahastamisele, arutatakse üldist majandusolukorda ning valmistatakse ette oktoobris toimuva Rahvusvahelise Valuutafondi ja Maailmapanga aastakoosoleku ühisseisukohti. Samuti peatutakse üleilmse maksualase teabevahetuse standardil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles