Eesti Meedia ostu finantseerib Swedbank

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Meedia uued omanikud Toomas Issak (paremalt), Mart Kadastik, Andres Kull, Margus Linnamäe ja Meelis Luht.
Eesti Meedia uued omanikud Toomas Issak (paremalt), Mart Kadastik, Andres Kull, Margus Linnamäe ja Meelis Luht. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna kirjutati alla lepingule, mille kohaselt finantseerib Swedbank AS Norra meediakontserni Schibstedi ning Meedia Holding OÜ vahelist lepingut, millega viimane omandab kõik AS Eesti Meedia aktsiad. 

AS Eesti Meedia juhi Mart Kadastiku sõnul on tal hea meel, et Baltikumi suurima meediakontserni arengule aitab kaasa tugev ja kindel finantseerija Swedbanki näol.

Swedbank Eesti ettevõtete panganduse tegevdirektor Robert Kiti sõnul on pangal hea olla kaasas tehingutega, mis on Eesti ühiskonna arengu seisukohalt elulise tähtsusega. «Usume, et Eesti meediat pikalt juhtinud meeskond, kes tänase tehinguga on tõusnud ka omaniku staatusesse, kannab võetud vastutuse vääriliselt ka välja,» märkis Kitt.

Tehing hõlmab kõiki Schibstedile kuulunud Eesti, Läti ja Leedu ettevõtteid.

Norra meediakontsern Schibsted müüs Baltimaade suurima meediakontserni Eesti Meedia kõik aktsiad esmaspäeval allkirjastatud lepingu kohaselt ligi 30 miljoni euroga ettevõtte juhtkonna ja Margus Linnamäe loodud ettevõttele Meedia Holding OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles