Keskpankur: Kreeka võib vajada veel kahte abipaketti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka avaliku sektori kärbete vastased protestijad
Kreeka avaliku sektori kärbete vastased protestijad Foto: SCANPIX

Belgia keskpanga presidendi ja Euroopa Keskpanga nõukogu liikme Luc Coene sõnutsi peavad Kreeka kreeditorid olema valmis veel kaheks abipaketiks riigile, mis taastub majanduskriisist väga aeglaselt.

«On ilmne, et Kreeka probleemid ei ole veel ühel pool,» ütles Coene Belgia raadiojaamale RTBL. «Meil tuleb veel pingutada – üks kord kindlasti, aga võib-olla ka kaks... Eks paistab, kuidas asjad arenevad.»

Coene sõnutsi on Kreeka majanduslik olukord küll paranemas, kuid «väga aeglaselt» ning see võtab «veel väga palju aega», vahendab The Wall Street Journal.

Siiski usub keskpankur, et «tervet [euroala] ehitist» Kreeka raskused enam ei ohusta.

Mõnede vaatlejate hinnangul ei väljendunud Coene eriti selgesti ning seetõttu jääb esialgu siiski mõistatuseks, kas ta pidas konkreetselt silmas kahte eraldiseisvat abipaketti või erinevaid viise Kreeka edasiseks abistamiseks.

Igal juhul kuhjub Kreeka vajaduste ümber üha rohkem retoorikat.

Praeguseks valitseb juba laiapõhjaline nõusolek, et euroalal tuleb Kreeka tarbeks veel käesoleval aastal lisaraha välja käia.

Augustis tunnistas isegi Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble, et Kreeka vajab kolmandat abipaketti.

Septembri lõpus saabub nn troika (Euroopa Komisjoni, Euroopa Keskpanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi esindajad) taas Ateenasse riigi rahalist seisu kontrollima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles