Ministeerium: uued rongid hakkavad sõitma komisjoni otsusest hoolimata

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriraudtee uus rong.
Elektriraudtee uus rong. Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kinnitab, et uuest aastast jäävad uued rongid sõitma, vaatamata tõsiasjale, et riigihangete vaidluskomisjon kuulutas hiljuti õigustühiseks ministeeriumi ja Elektriraudtee lepingu.

Elektriraudteel on peagi käes kõik 38 uhiuut elektri- ja diiselrongi, et reisijaid tuleva aasta 1. jaanuarist üle Eesti vedada, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Edelaraudteel on töös 13 vana diiselrongi, millega ettevõte lootis Tallinnast Tartusse ja muudesse pealinnast kaugematesse punktidesse reisijaid vedada 2014. aasta lõpuni.

Majandusministeeriumi teede- ja raudteeosakonna juhataja Ain Tatter rääkis, et nad on Edelaraudteega leppe üles öelnud ning  uue leppe teinud, mis on küll vaidlustatud, aga ministeerium on valmis ka kõik kohtuastmed läbi käima ning kui selgub, et mingit sätet saab mitut moodi tõlgendada, siis seadusandja saab seda sätet täpsustada. «Vastupidised laused Edelaraudtee poolt on avalikkust eksitavad ja pahatahtlikud,» lausus ta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles