Kipud tööle hilinema ja vanduma? Unusta siis palgatõus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui sa tihti töö juurde hilined, siis võid jääda ilma ametikõrgendusest.
Kui sa tihti töö juurde hilined, siis võid jääda ilma ametikõrgendusest. Foto: SCANPIX

Paljud inimesed unistavad ameti- ja palgakõrgendusest, kuid suhtuvad igasse antavasse lisaülesandesse negatiivselt viisiga «see ei ole ju minu töö!». Ameerikas tehtud uuringust selgus, et taoline töössesuhtumine on peamine põhjus, miks inimestel karjäär ei edene ja palka ei tõsteta.

Nii selgus CareerBuilderi USAs läbiviidud uuringust, kus küsiti enam kui 2000 juhi ja personalispetsialisti arvamust. 27 protsenti vastanutest ütlesid, et nad eelistaksid ametikõrgendust andes inimest, kellel on parem huumorimeel. 22 protsenti juhte edutaks inimest, kes käib moodsalt riides ja iga viies eelistaks edutamisel füüsiliselt paremas vormis töötajat.

Uuriti ka seda, millised tegurid ametikõrgenduse või palgatõusu pigem välistaksid. Punane lipp on juhile töötaja, kes on suhtumisega, et «see ei ole minu töö». 71 protsenti vastanutest ütlesid, et sellise suhtumisega inimest nad tõenäoliselt ei eduta ega tema palka ei tõsta.

Veel käitumisviise, mis välistaksid karjääri edenemise:

Töötaja käitub nii nagu ta ei tunneks kella – 69 protsenti juhtidest mainis seda

Valetamine tööl – 68 protsenti

Töötaja ajab töö ajal muid asju – 64 protsenti

Töötaja on klatšihimuline – 46 protsenti

Töötaja vannub töö juures – 30 protsenti

Töötaja on liiga vaikne ega ütle kunagi koosolekutel midagi – 22 protsenti
 

Töötajal on kontoris kellegagi armusuhted – 8 protsenti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles