Töötute arv väheneb

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Augustikuus jätkus registreeritud töötute arvu vähenemine. Kuu lõpus oli töötuna arvel 33 294 inimest ehk 5,1% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust, vahendab Töötukassa.

Augustis registreeris end töötukassas 4850 uut töötut, töötukassa abiga sai tööle või alustas ettevõtlusega 2971 inimest. Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta võib väita, et tegelik hõivesse liikujate arv on veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud uue töökoha.

Kõrgeim oli registreeritud töötuse määr Valgamaal (9,3%) ja Ida-Virumaal (9,0%) ning madalaim Viljandimaal (3,4%) ja Jõgevamaal (3,4%).

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid oskus- ja käsitöölised (18%) ja lihttöölised (18%) ning teenindus- ja müügitöötajad (17%).

Augustikuu jooksul lisandus võrreldes juulikuuga vähem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 4252 uut tööpakkumist, millest 44,12% sisestati töötukassa iseteenindusportaali kaudu. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 9041. Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli teenindus- ja müügitöötajatele (26%). Järgnesid oskus- ja käsitöölistele (19%) ning lihttöölistele (18%) pakutavad töökohad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles