Apple panustab uute nutitelefonidega senisest rohkem Aasia turgudele

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone Apple'i logo taustal.
iPhone Apple'i logo taustal. Foto: SCANPIX

Apple on müügikokkuleppele jõudnud või jõudmas mitme suure Aasia telekomioperaatoriga, mis tähendab, et USA elektroonikaettevõtte ilmselt homme õhtul esitletavaid nutitelefone iPhone 5S ja 5C hakatakse Hiina ja Jaapani turgudel müüma senisest kiiremini ning laiemas ulatuses, kirjutab Bloomberg.

Juuli lõpus kohtusid Apple´i ning kasutajate poolest maailma suutima telekomioperaatori China Mobile juhid, jõudmaks kokkuleppele Apple´i toodete müügis.

Seni on 63 protsenti Hiina 1,19 miljardist mobiilse andmeside kliendist omav ettevõte riigi ainukeseks suuremaks operaatoriks, mis ei ole Apple´i nutiseadmeid müüki võtnud.

Bloombergi allikate andmetel jõudsid ettevõtted eelmisel nädalal tarnimis- ja müügitingimustes viimaks kokkuleppele. See, millises mahus ning millise ajastusega Hiina telekomioperaator uusi iPhone´i mudeleid pakkuma hakkab, avalikustatakse ilmselt Apple´i Pekingis toimuval pressiüritusel.

Hiina on Apple´i üks suurimaid turge, samas langes selle regiooni müük eelmises kvartalis 14 protsenti ning nutitelefonitootjate esiviisikusse USA ettevõttel Hiina turul asja ei olnud.

Samuti on Apple erinevate allikate teatel kokkuleppele jõudnud Jaapani suurima operaatoriga NTT DoCoMo, mis samuti ei ole seni Apple´i tooteid oma sortimendis pakkunud.

Jaapani turul on Apple´i seis võrreldes muude maailma olulisemate turgudega veel vägagi soliidne - Reutersi andmetel on ettevõtte turuosa kolm korda suurem, kui globaalses müügis kindlalt juhtohjasid hoidval Samsungil.

Nii China Telecom, kui ka NTT DoCoMo peaks hakkama uusi Apple´i nutitelefone müüma juba sellel sügisel. Reutersi andmetel on Apple ka teistele Jaapanis ja Hiinas tegutsevatele partneritele lubanud senisest kiiremaid tarneaegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles