Teadlased: tippjuhi aju töötab teisiti

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norras tehtud uuringust selgus, et tipptasemel tegutsejate aju töötab teisiti kui tavainimestel. Pildil lahendab teadlaste antud teste ooperilaulja Carsten Stabell.
Norras tehtud uuringust selgus, et tipptasemel tegutsejate aju töötab teisiti kui tavainimestel. Pildil lahendab teadlaste antud teste ooperilaulja Carsten Stabell. Foto: Aftenposten

Norra teadlaste tehtud värskest uuringust selgus, et tippjuhi aju on teistsugune kui madalamatel ametikohtadel töötavatel inimestel.

E24.no andmetel osales uuringus 20 tippjuhti ja nende seas oli ka tuntud nimesid nagu ärimees Rune Gjelsten ning Statoili tegevjuhi kohal töötanud Inge K. Hansen. Varem on sarnaseid teste tehtud tuntud muusikute ja sportlastega.

Uuringu autor Harald Harung rääkis sel kevadel Norra meediale, et erinevused, mis nendest testidest ilmnevad, on üllatavalt suured - tipptasemel tegutsejate ajutegevus on oluliselt teistsugune kui testides osalenud kontrollgrupi liikmetel.

Tippjuhtide puhul ilmnes ka see, et neil on parem keskendumisvõime ja kõrgem moraal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles