Läti rahandusminister: languse põhi on käes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti latid.
Läti latid. Foto: Liis Treimann

Läti majanduslanguse põhi on juba saavutatud või saabub kohe-kohe, ütles rahandusminister Einars Repše pühapäeval.


«Praeguseks oleme juba jõudnud languse madalaimasse punkti oma majanduses või jõuame sinna kohe-kohe, seetõttu ei prognoosi me enam dramaatilist langust, pigem on näha esimesi tervenemise märke,» ütles ta.

Seetõttu ei ole Repše hinnangul ka alust kahelda valitsuse prognoosides, mis puudutavad tuleva aasta eelarvetulusid.

«Pole alust arvata, et toimub järsk majanduslangus ning seetõttu pole alust arvata, et see prognoos ei täitu,» lisas ta.

Repše sõnul on seetõttu tuleva aasta eelarve suurimateks muudatusteks vaid need, mis suurendavad kulutusi ning lisakärpeid vaja ei lähe.

«Seoses sellega ei tule meil tuleval aastal minu arvates võtta vastu negatiivseid lisaeelarveid. Pigem saame tuleval aastal välja tulla positiivsete lisaeelarvetega,» kuulutas ta.

«Võibolla tekib meil võimalus sihipäraselt suurendada üksikute asjade rahastamist, mida praegu kärbitakse. Ent see on võimalik üksnes siis, kui majandus terveneb oodatust kiiremini või kui tulud kasvavad paremini, kui me lootsime. Seetõttu tahan veel kord toonitada, et eelarvemuudatuste tõenäosus on tuleval aastal väga väike,» selgitas Repše.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles