Sony tutvustas Berliinis QX10 lisakaamerat

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani elektroonikaettevõte Sony tutvustas eile Berliinis alanud IFA tehnoloogiamessil QX10 Lens Camera nime kandvat kaamerat, mida saab ühendada pea kõigi Androidi ja iOS platvormi kasutavate nutiseadmetega.

QX10 ja selle kallim variant QX100 ise on juba välimuselt üsna ebaharilikud vidinad, nähes pigem välja nagu väikesed objektiivid, mitte kaamerad.

QX10 on varustatud 1/2.3 tollise 18,2 megapikslise sensoriga, Bionz protsesoriga ning kümnekordse optilise zuumiga, põhinedes Sony WX100-l. Seadmel on microSD pesa ning 630mAh aku, mis ilmselt on ka kaamera üks nõrgemaid kohti - nimelt peab see Sony esindaja kinnitusel vastu vaid 200 pildi tegemisele ning seejärel nõuab kolmetunnist laadimist.

Seade kinnitub nutitelefoni või tahvelarvuti külge kahe lahtikäiva klapi abil ning ühendub WiFi ja NFC kaudu. Selle ühendamine väga keeruline ei olnud, samas sain ma ka hätta jäädes ka kohe kõrval seisnud Samsungi spetsialistilt kiirelt abi. Seadmel puudub ekraan, mis tähendab, et kuigi QX10-ga saab ka iseseisvalt pilte teha, ei ole tulemust enne nutiseadmega ühendamist (või siis microSD kaardilt suvalisele seadmele laadimist) võimalik näha. Samuti on suuremat osa QX10 sätteid võimalik muuta just läbi ühendatud nutiseadme Sony Play Memories Appi abil.

Mõned minutid kaamerat katsetades ei suutnud ma siiski aru saada, kas pildikvaliteedi mõningane paranemine on piisavaks põhjuseks, et koos oma nutiseadmega pidevalt sellist lisaseadet kaasas kanda. Kardetavasti suuremale osale tarbijatest kõlbavad ka ühe paremate näitajatega nutitelefonide kaamerad ning QX10 ja QX100 jäävad pigem nišikaubaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles