Galaxy Note 3 – Samsung süvendab phabletite nišši

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Samsung tutvustas kaks päeva enne IFA tehnoloogiamessi algust toimunud eraldi pressiüritusel oma kolmanda põlvkonna nutitelefon-tahvelarvutit Galaxy Note 3. Esmapilgul tundub, et phabletite nišis on tegu ilmselt uue valitsejaga.

Üle viietollise ekraaniga nutitelefonide turule andis Samsung hoo sisse kaks aastat tagasi, mil toonasel IFA messil esitleti 5,3-tollise ekraaniga ja eraldi puutepliiatsiga S-Pen varustatud seadet nimega Galaxy Note.

Samsungi uljast katsetust saatis oodatust suurem menu ning  eelmise aasta augusti lõpus esitles Lõuna-Korea ettevõte samuti Berliinis selle teist, eelkäijast 0,25 tolli pikema ekraanidiagonaaliga ning kaasajastatud tehniliste näitajatega seadet.

Vahepeal on jällegi aasta täis tiksunud ning üleeile tõi Samsung kinnisel pressiüritusel avalikkuse ette järjekorras juba kolmanda põlvkonna Note phableti. Laiem avalikkus ning ka selle artikli autor said seadmega lähemalt tutvuda täna alanud tehnoloogiamessil IFA.

Esimese muljena saab kinnitust tõsiasi, et Samsung on traditsioonidele kindlaks jäänud ehk ka seekord on seadme ekraanidiagonaal veidi suuremaks nihutatud – Note 3 on varustatud 5,7-tollise 1080p Super AMOLED ekraaniga.

Kätte võttes on seade üllatavalt kerge – võrreldes eelmise põlvkonnaga on seade kaotanud 15 grammi.  Hoolimata kergusest seda telefonina kasutades väga mugav käes hoida siiski ei ole ning igasse taskusse seade samuti  mahtuda ei pruugi.

Välimusega on Samsung vaeva näinud, ümbritsedes tagakülje nahaimitatsiooniga, mis lisab ettevõtte hinnangul seadmele soliidsust ja eristab seda konkurentidest. Imitatsiooni välimus on ilmselt maitseasi, kuid omalaadne näeb seade välja kindlasti.

Nagu Note´i puhul ikka tavaks, on kõiki toiminguid võimalik lisaks sõrmepuudutusele viia läbi ka S-Peni abil, millele on lisatud eelkäijatega võrreldes mitmeid uusi funktsioone. Sarnaselt veebruaris Barcelonas esitletud kaheksatollisele Note´ile on ka Note 3 puhul võimalik ekraani samaaegselt toimivate rakenduste vahel jagada, ning nende vahel navigeerimiseks ongi S-Pen väga vajalik abivahend; sõrmed jäävad erinevates olukordades siiski veidi kohmakaks.

Suur ja särav ekraan, võimas protsessor, mitmiktoimingud ning erinevad uued tarkvaralahendused panevad paratamatult mõtlema aku kestvuse peale. Samsung on varustanud seadme 3200mAh akuga ning ettevõtte boksis mulle seadet lahkelt tutvustanud esindaja lubas, et vajadust laadijat seadmega ühendada peaks Note 3 puhul esinema Note 2-ga võrreldes harvemini.

Oma nišis on Galaxy Note´i mõlemad põlvkonnad olnud üsna populaarsed ning kuigi ka teised tootjad, eriti Hiina päritolu ettevõtted, on üritanud sarnaste seadmetega turule tulla, ei ole nad maailmaturul sarnast menu saanud nautida. Ilmselt on phabletite kasutajaskond varmas poest haarama ka Note 3, kui see 25. septembril 149 riigi lettidele jõuab.

Samsung Galaxy Note 3

Protsessor: Neljatuumaline 2.3 GHz (LTE mudel), neljatuumaline 1.9 GHz ja neljatuumaline 1.3 GHz (3G mudel)

Ekraan: 1080 x 1920 pikslise lahutusvõimega Super AMOLED, 5,7 tolline ekraanidiagonaal (pikslitihedus umbes 386 pikslit tolli kohta)

Muutmälu: 3GB

Kaamera: 13 MP

Mõõdud: 151,2 x 79,2 x 8,3 mm

Ühenduvus: LTE, NFC, Bluetooth 4.0, WiFi, GPS

Tarkvaraplatvorm: Android 4.3

Aku: 3200 mAh

Hind: Avalikustamisel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles