Eesti Gaas: gaasivõrgu Eleringile müümine tõstaks ainult gaasi hinda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Kotov
Raul Kotov Foto: Peeter Langovits

Eesti Gaasi juhatuse liikme Raul Kotovi hinnangul tõstaks gaasivõrgu Eleringile müümine vaid gaasi hinda.

«Elektrivõrk eraldati Eesti Energiast ja see tõstis tarbijatele vaid elektri hinda, gaasivõrgu eraldamisega läheks tõenäoliselt samamoodi,» ütles Kotov BNS-ile.

Kotovi sõnul eelistaks Eesti Gaas jätkuvalt gaasivõrku eraldamata jätta. «Alati võib riik teha targema otsuse,» lisas ta.

Kui riik siiski sunnib Eesti Gaasi võrku müüma, siis Elering ei ole ainus ostusoovija, ütles Kotov. Tema sõnul on gaasiettevõttega võtnud ühendust võimalikud ostusoovijad nii Eestist kui ka välismaalt.

Leedu Amber Gridi ametlik seisukoht on, et juhatus ei ole ametlikult veel arutanud Eesti gaasivõrgu omandamist, ütles Amber Gridi välissuhete üksuse juht Danas Janulionis BNS-ile.

Soome Gasum ei ole hetkel sobiv kandidaat Eesti gaasivõrgu ostmiseks, kuivõrd nad ka ise on Euroopa Liidu reeglitele mittevastav integreeritud gaasiettevõte, kuid see situatsioon aja jooksul muutub, siis kui ka Soomes gaasivõrk eraldatakse eraldi ettevõteks, ütles Gasumi kommunikatsioonijuht Minna Ojala BNS-ile.

Varasemalt on gaasivõrgu ostu kohta huvi üles näidanud Elering, mis avaldas plaani selle jaoks Tallinna börsil võlakirju emiteerida.

Eesti Gaas peab seaduse kohaselt hiljemalt ületuleva aasta alguseks eraldama oma tarnetegevuse müügitegevusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles