Lätlased kärpisid baarides ja restoranides õlle joomist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakad naisterahvad õlut joomas.
Eakad naisterahvad õlut joomas. Foto: AP/Scanpix

Läti õlleturg vähenes tänavu üheksa kuuga eelmise aasta sama ajaga võrreldes 11 protsenti, baarides ja restoranides tarbisid lõunanaabrid kesvamärjukest aga lausa 30 protsenti vähem.


Koduse õlletarbimise tase jäi mullusega samale tasemele. Kangete õllede turg kasvas tänavu üheksa kuuga aastatagusega võrreldes 3,6 protsenti, edastab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne portaal.

Õlletehase Aldaris ning Läti õlletootjate liidu juht Inara Šure prognoosib, et aasta lõpuks kahaneb õlleturg veel märkimisväärselt.

Läti õlleturul valitseb tihe konkurents ning õlletootjad on valmis turuosa säilitamise nimel tulusid ohverdama. Ettevõtted lootsid küll suvisele hooajale, kuid kahjuks see ennast ei õigustanud ning turgu kärpis ka kaks korda kõrgema aktsiisimäära kehtestamine.

Šure avaldas lootust, et järgmise aasta eelarves ootamatut aktsiisitõusu ei kavandata, sest edukaks äriajamiseks on tarvis stabiilset ja prognoositavat ettevõtluskeskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles