Kaspersky Lab tutvustas Eestis uut kaitserakendust Androidile

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspersky Labi uus kaitserakendus nutitelefonidele ja tahvelarvutitele.
Kaspersky Labi uus kaitserakendus nutitelefonidele ja tahvelarvutitele. Foto: Kaspersky Lab

Kaspersky Lab tutvustas täna uut kaitserakendust Androidi platvormil opereerivatele nutitelefonidele ja tahvelarvutitele.

Kaspersky Labi mobiilsete seadmete tootejuhi Alexey Chikhov rääkis toodet tutvustades, et rünnakute arv nutitelefonidele tõuseb aasta-aastalt ning peamised andmepüügiallikad on Facebook, Google ja Yahoo.

Tema sõnul on 99,9 protsenti uuest tuvastatud pahavarast just Androidi operatsioonisüsteemile suunatud, mistõttu tuligi Kaspersky Lab uue kaitserakendusega välja.

Tele2 tehnoloogiadirektori Ervins Kampansi sõnul kasutab juba 36 protsenti eestlastest nutitelefoni ning neist 78 protsendil pole mingisugust pahavara kaitset.

Chikhovi sõnul võib üks nutitelefoni või tahvelarvuti kasutaja olla ettevaatlik ja ohtudest teadlik, kuid võib pahavara oma seadmesse saada ka sugulaste-sõprade kaudu.

«Kui teie abikaasa telefon on nakatunud, võib see saata teie abikaasa numbrilt teile sõnumi meeldetuletusega teie autoliisingu makse kohta ning palub lingile klikkides kohe selle asjaga tegeleda ning lingile vajutades saate ka enda seadmesse pahavara,» toob Chikhov näiteks.

Kuna igapäevase nutitelefonikasutajale on väga oluline see, kui palju üks või teine aplikatsioon tema telefoni akut kulutab, kinnitab Chikhov, et kaitserakendus kasutab vähem kui kolme protsenti akust.

Rakendus nimega Kaspersky Internet Security on ühe paigaldamispaketiga lahendus, mille tasuta funktsioonid on kättesaadavad kõigile tarkvara paigaldanutele ning tasulised funktsioonid saab soetada toote kasutajaliidese või Google’i spetsiaalse rakenduse vahendusel.

Kuupikkusel katseajal saab kasutaja kõiki funktsioone tasuta proovida ning soovi korral on võimalik pärast katseaega rakenduse kõik funktsioonid telefonis säilitada 50 eurosendi eest kuus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles