ERRi ametiliit: teeme telekavaba reede

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

ERRi ametiliit leiab, et töötajatele ebaõiglaselt madala palga maksmise korvamiseks tuleks kehtestada telekavaba reede, mil näidatakse peamiselt kordussaateid.

ERRi raadio ja televisiooni tehniliste töötajate ametiliidu juhatuse esimees Eno Pertman tõdes, et kuigi rahvusringhäälingu juhatuse otsus jätta vähenenud eelarve tingimustes alles kõik olemasolevad programmid väljakujunenud mahtudes tundub esmapilgul sangarlikuna, tehakse seda töötajate arvelt.

«Pakutav kümne protsendiline palgakärbe sama töömahu juures, aga niigi alla Tallinna keskmist saava töötaja suhtes, tundub ebaõiglane,» ütles Pertman. Tema sõnul peaks sel juhul proportsionaalselt palga vähenemisega vähenema ka tööaeg.

«Las siis olla kuus mõni lisapuhkepäev tegemata koduste toimingute tarvis. On ju kõigile selge, et poest ei saa 9 krooniga 10-kroonist kaupa,» ütles Pertman. Ta teeb eelarve ja programmimahu tasakaalustamiseks ettepaneku kehtestada telekavaba reede.

«Päris pimedaks ekraani jätta pole ka mõistlik, sestap võiks eetris käia kordused ja arhiivisaated. Õhtul üks uudistesaade peaks vist ikka ka eelarvesse mahtuma,» märkis ta.

«Praegunegi maht on suudetud säilitada alaköetud ruumide ja alamakstud töötajate abil,» ütles Pertman. Ta küsisi ka, kuhu on kadunud headel aegadel riigieelarvesse kogunenud säästud, mida nüüd võiks kasutada.

«Kui headel aastatel oli riigieelarve kasv 22%, jagus kasvuks ETV-le kõigest 10%. Nüüd, kui oleks säästust abi kasvõi eelarve mahu säilitamiseks, pole tagataskust enam midagi võtta.»

«Ühepoolselt tööandja sõlmitud töölepingu tingimusi muuta ei saa. Kõike võib teha aga vastastikusel kokkuleppel,» hoiatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles