Nafta hind tegi 80 dollari juures hingetõmbepausi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtornid Los Angeleses
Naftapuurtornid Los Angeleses Foto: AFP / Scanpix

Toornafta hind maailmaturul stabiliseerus allpool 80 dollari piiri barreli eest ja seda pärast sel nädalal näidatud kolmeprotsendist tõusu.


Rahunemine on tõenäoliselt tingitud murest, et majanduse loid kosumine ja vähene nõudlus energia järele hoiavad investoreid järsult kosuvatest hindadest eemale, vahendas Reuters.

Naftabarreli hind hüppas neljapäeval kolme protsendi võrra ülespoole, toetatuna USA aktsiaturgude suurimast ühe kauplemispäeva jooksul näidatud tõusust viimasel aastal. Hinnad kerkisid USA sisemajanduse kogutoodangu kolmanda kvartali oodatust paremate numbrite tõttu.

New Yorgis kerkis barreli hind täna varahommikul 8 senti 79,95 dollarini, võrreldes neljapäeval näidatud 2,41 dollari suuruse tõusuga 79,87 dollarini.

Kuigi toornafta hind on kerkinud sel aastal peaaegu 79 protsenti, on see siiski 46 protsenti madalamal 2008. aasta juulis näidatud tipust ehk 147 dollarist.

Analüütikute ennustuse järgi jätkab nafta hind vaikselt ülespoole ronimist, kui dollari nõrgenemine peaks tulevikus jätkuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles