Ligi: meedikute etendus oli maitsetu ja inetu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoid.
Tervishoid. Foto: Caro / Scanpix

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et hommikul Stenbocki maja ees etendunud vaatemäng, kus mängiti surmaga, oli maitsetu ja inetu.


Ligi hinnangul pole meedikute tänased drastilised avaldused ja aktsioonid sugugi asjakohased. Ta lisas, et kui kogu Eesti majandus on langenud 2005. või 2006. aasta tasemele, siis tervishoid on oma kuludega eelmise aasta tasemel.

«Kui sajad meedikud on Eestist lahkunud, siis tuhandetel teiste erialade inimestel pole sellist valikut olnud ja see on ka põhjus, miks maksud nii halvasti laekuvad,» selgitas Ligi.

Sotsiaalministri Hanno Pevkuri sõnul langeb tuleval aastal maksulaekumine 15 protsenti ja sellel põhineb ka otsus langetada tervishoiuteenuste hindu 6 protsenti. «Kindlasti ei tähenda see ainult arstide ja õdede palkade langetamist, sest kokkuhoiukohti on teisigi,» sõnas ta.

Siiski möönis ta, et kui suurtel haiglatel on võimalik mõned investeeringud edasi lükata ning hoida kokku ravimite ja materjalide pealt, siis väikesed peavad tõenäoliselt personalikulude kallale minema. «Osal on rohkem võid leiva peal, teistel vähem ja mõned peavad tõenäoliselt juba leivast endast tüki haukama,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles