Kinnisvarahindade taastumiseks kulub aastaid

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügis olev kinnistu.
Müügis olev kinnistu. Foto: Peeter Langovits

On kaheldav, et kinnisvara ruutmeetri hinnad jõuavad lähima viie aasta jooksul 2007. aasta tasemele, ütles Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Koit Semjonov.


«Kinnisvara puhul on elutsükkel, mille vältel hinnad taastuvad, 5-7 aastat,» rääkis Semjonov. «Kas kinnisvara ruutmeetri hinnad jõuavad sellele väga kõrgele tasemele, kus olid 2007. aastal, see on kaheldav, võib-olla see võtab kauem aega.»

Swedbanki sõnul on kinnisvaraturg stabiliseerunud näiteks on Tallinnas korteritehingute arv tõusvas trendis alates veebruarist. Korterite hinnatase on püsinud samal tasemel alates juulist.

Usalduse märk on Semjonovi sõnul see, et erinevalt aasta esimestest kuudest on Eesti kinnisvara vastu taas huvi tekkinud välismaalatel. Peamisel tunnevad mitteresidendid huvi küll Tallinna kinnisvara vastu.

«Julgen arvata seda, et Tallinna korterite puhul on hinna põhi suhteliselt käes,» ütles Semjonov. Tartus võivad korterite hinnad tema arvates aga veel langeda. Semjonov juhtis tähelepanu sellele, et Tallinna ja Tartu korterite ruutmeetri hinnad on ühtlustunud. Tema sõnul pole eriti tõenäoline, et selline olukord püsib. Võimalikke arengustsenaariume on erinevaid. «Üks väide on see, et kas Tallinna korterite hinnad hakkavad tõusma ja Tartu hinnad jäävad paigale või toimub liikumine kahes suunas - et Tallinna hinnad hakkavad üles tagasi tulema ja Tartu hinnad veel langevad,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles