Euroopa on e-kaubanduses USAst viis aastat maas

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa on e-kaubanduses USAst viis aastat maas.
Euroopa on e-kaubanduses USAst viis aastat maas. Foto: Caro/ScanPix

Euroopas puudub ühtne e-kaubanduse osutamist hõlbustav tarbijakaitseõigus, Euroopa Liidus ollakse internetikaubanduses USAst viis aastat maas, teatas

ERR Uudised

.

«Kui me räägime Euroopa siseturust, siis see peaks olema piirideta ja Euroopa Komisjon käsitleb ikkagi siseturgu terve Euroopa raames. Probleem on selles, et tarbijakaitseõigused on liikmesriigiti kehtivad - ei ole sellist ühtset tarbijakaitseõigust, mis hõlbustaksid internetiteenuste osutamist,» selgitas Euroopa Komisjoni Eesti esinduse meedianõunik Erkki Bahovski «Aktuaalsele kaamerale».

Teiste riikide veebipoodidest leiab tõenäoliselt madalama hinna või parema valiku kui kodumaisest kaubandusvõrgust, kuid tervelt 60 protsenti ostudest jäi sooritamata, kuna e-kaupluse jaoks oli teise riiki kauba saatmine liiga keeruline.

Ühendriikide netipoodide kaupa Eestisse vahendav osaühing Netikuller ei tee saladust, et USA arenenud ja mugava netikaubandusega võrreldes on Euroopa pool kümnendit maha jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles