Inglise majandus langeb edasi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa ja Suurbritannia lipud
Inglismaa ja Suurbritannia lipud Foto: SCANPIX

Ühendkuningriigi majandus langes üllatuslikult kolmandas kvartalis 0,4 protsendi võrra, mis tähendab, et majanduslangus sealmail veel läbi ei ole.

Esmakordselt alates 1955. aastast, mil Ühendkuningriigis kvartalitulemusi registreerima hakati, on riigi SKT olnud languses kuus kvartalit järjest, vahendas BBC.

Rahvuslik statistikaamet oli oodanud 0,2 protsendist tõusu, kuigi hiljutised sõnumid jaemüügi paigaltammumisest ja tööstustoodangu 2,5-protsendisest langusest olid neid ootusi pisut kõigutanud.

Peamiseks languse põhjuseks oli teenuste segmendi ootamatu kukkumine, eriti halvasti läks turustusel, toitlustusel ja hotellindusel.

Ühendkuningriigi majanduse sõltuvus teenindussektorist, eriti finantsteenustest, võibki olla põhjuseks, miks riik on ikka veel languses, samal ajal kui Prantsusmaa ja Saksamaa aasta alguse poole sellest välja tulid.

Võrreldes eelmise aastaga langes briti majandus 5,2 protsendi võrra.

Languse-eelse seisuga võrreldes on allakäik nüüdseks tervikuna 5,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles