Investeerimispankurid: Läti devalveerib tuleval aastal

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5 latti
5 latti Foto: Lati Pank

Läti peab ekspordi turgutamiseks ja eelarvepuudujäägi vähendamiseks oma rahvusvaluutat latti järgmise aasta lõpuks devalveerima vähemalt 15 protsenti, usuvad investeerimispangad 'RBC Capital Markets ja Barclays Capital.

 
«Lati devalveerimine võib toimuda millal iganes, sest Läti ei saa endale lihtsalt edasisi eelarvekärpeid lubada,» vahendas LETA RBC arenevate turgude strateegi Nigel Rendelli öeldut. Ta prognoosis, et latt võib järgneva poolaasta jooksul nõrgeneda 30 protsenti.

Barclays Capitali strateeg Koon Chow märkis, et lõunanaabrite rahvusvaluuta nõrgeneb järgmisel aastal euro suhtes 15-20 protsenti. « On suur tõenäosus, et devalveerimine leiab aset, kuid raske on kindlat aega öelda,» lausus ta.

Läti peaminister Valdis Dombrovskis kinnitas tänahommikuses teleesinemises, et devalveerimisspekulatsioonid on alusetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles