Analüütikud: Skandinaavia pankade Balti tütarettevõtted võivad müüki minna

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

PricewaterhouseCoopersi Rootsi analüütikute arvates võivad Skandinaavia pangad olla huvitatud või sunnitud müüma oma Balti ja Ida-Euroopa tütarettevõtteid, nende halbu laene või muid varasid, mis võiks ostjatele olla soodne.

Analüütikud usuvad, et majandussurutis Balti riikides ja Ida-Euroopas paneb sellesse piirkonda märkimisväärseid ressursse investeerinud Skandinaavia pankade bilansid tugeva surve alla.

Olukorras, kus ka Skandinaaviamaade endi majandused jäävad veel vähemalt 2-3 aastaks majanduskriisist pärsituks, oleks oma sisemaise positsiooni tugevdamine «meretaguste» tütarpankade müümisega loogiline valik.

PricewaterhouseCoopersi Euroopa finantssektori ettevõtete ühinemiste ja omandamiste raportis seisab samas, et Euroopa finantssektori seda liiki tehingute tänavuse esimese poolaasta koguväärtus 32 miljardit eurot - millest 13 miljardit olid valitsuste ostutehingud) - oli rekordiliselt madal.

2008. aastal toimunud Euroopa finantssektori vastav näitaja oli koguväärtuses 178 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles