Metsakaitse- ja metsauuenduskeskused vähendavad koosseisu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seenemets
Seenemets Foto: Priit

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi kinnitas metsakaitse- ja metsauuenduskeskuse (MMK) uue struktuuri, millega


korraldatakse ümber keskuse jahinduslikud funktsioonid ja koondatakse 9 ametikohta.



Riigikogu kiitis tänavu kevadel heaks jahiseaduse muudatused, mis loovad tingimused riigi jahinduspoliitika kaasajastamiseks ja annavad võimaluse delegeerida mõningaid riigi ülesandeid kolmandale sektorile.

«Jahimeeste selts sai halduslepinguga hulga tegevusi, näiteks õiguse vastu võtta suuruluki laskekatseid, väljastada lasketunnistusi ja korraldada jahimeestele koolitusi,» märkis keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. Ta lisas, et nüüd on vaja ka ministeeriumi haldusalas jahindusega seotud tegevused ümber korraldada.

Peamise muudatusena lõpetab tegevuse MMK jahimaakorraldusosakond. Jahimaade korraldustööd ja jahimaakorralduskavade koostamine läheb üle MMK metsakorraldusosakonnale. Metsakorraldusosakonna hallatavate andmekogude täiendamine jahimaakorraldusliku lisainfoga ning vajalikud välitööd viiakse edaspidi vajadusel läbi MMK metsakorraldusosakonna poolt või tellitakse teenustööna.

Osakondade liitmine võimaldab võrreldes praegusega oluliselt kokku hoida tegevuskulusid ning loob eelduse vähendada ametis olevate jahimaakorraldajate isikkoosseisu.

Muuhulgas jääb muudatuste tulemusel MMK tegevusvaldkondade hulgast välja metsauuendamise seire, mistõttu lõpetab tegevuse metsauuendusosakond. Metsa uuenemise hindamisega tegeleb keskkonnaamet.

Lisaks jäävad keskuse metsakorraldusosakonna põhiülesannete hulgast välja metsa tulekaitse-alased tegevused, sest päästeameti põhimääruse alusel on tuleohutusjärelevalve ning tuleohutus- ja päästealane ennetustöö selle ameti pädevus. Samuti arvatakse metsakorraldusosakonna
ülesannete hulgast välja erastatava ja kasutusvaldusesse antava metsa hindamine.

Ümberkorralduste käigus planeeritakse koondada 9 ametikohta. Ainuüksi töötasude ja töökohtade ülalpidamiskulude arvelt on kokkuhoid 2,5-3 miljonit krooni aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles