Liha tootmine kallines aastaga 6,4 protsenti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihatööstus. Pilt on illustreeriv.
Lihatööstus. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Septembris pidurdus hinnalangus toiduainetööstuses mõnevõrra ja langes aastases võrdluses 5,6 protsenti, üldistele trendidele vastupidiselt käitus aga 6,4 protsendi võrra kerkinud hindadega lihatööstus.

Endiselt jätkub hindade vähenemine piimatööstuses, aastane langus oli seal viimaste aastate suurim, ulatudes 21,1 protsendini, kirjutas majandusministeerium.

Edasised arengud sõltuvad paljuski tarbijate ostujõu taastumisest ning pakkumise tagasitõmbumisest nende tootjate arvelt, kes ei suuda niivõrd madalate hindade juures konkurentsis püsida.

Ehitusmaterjalide ja metalltoodete tootmises olid tootjahinnad enam kui kümnendiku võrra madalamad kui aasta tagasi, metallide hinnad on tugevasti langenud ja ka ehitusmaterjalide puhul võib täheldada tootmissisendite (palgad, materjalid) odavnemist.

Eesti Konjunktuuriinstituudi küsitletud ettevõtjatest prognoosis enamus hindade püsimist praegusel tasemel, edasist hinnalangust peeti tõenäolisemaks metalltoodete tootmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles