Swedbank: Baltika pea kohal on tumedamad pilved

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juht Meelis Milder.
Baltika juht Meelis Milder. Foto: Peeter Langovits

Swedbank kirjutas värskes kiirkommentaaris, et Baltika augustikuu jaemüüginumbrid ei sisenda erilist optimismi ning soovitab aktsiat müüa.

Analüütik Märt Kroodo kirjutab, et nende arvutuste kohaselt langes jaemüügi efektiivusus (käive ruutmeetri kohta) augustis 10,6 protsenti, mis on esimene langus alates 2011. aasta lõpust.

Kuna Baltika katkestas 2010. aasta aprillist kuni septembrini kuu müügitulemuste avaldamist, siis 2011. aasta teise ja kolmanda kvartali kohta aastast muutust arvutada polnud võimalik.

Analüütiku sõnul oli kehva jaemüügi põhjuseks augustikuine ilus ilm, mistõttu inimesed nädalavahetustel šoppamas ei käinud.

Ilusas kasvus oli hulgi- ja internetimüük.

Swedbank jättis Baltika aktsiale müügisoovituse hinnasihiga 0,66 eurot aktsia.

Baltika aktsia on alates augusti viimastest päevadest teinud tugeva languse – eelmise nädala lõpust on langus olnud 12,6 protsenti. Eile kerkis aktsia hind 2,2 protsenti 0,741 euroni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles