Aasia miljonärid lähevad Ameerika omadest ette

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina rikkaim inimene, autotootja BYD asutaja Wang Chuanfu, kelle varandust hinnatakse 5,1 miljardile dollarile.
Hiina rikkaim inimene, autotootja BYD asutaja Wang Chuanfu, kelle varandust hinnatakse 5,1 miljardile dollarile. Foto: AP

Tänu Aasia USAst kiiremale majanduskasvule võib sealsete dollarimiljonäride varade kogusumma aastaks 2013 ületada Põhja-Ameerika rikaste kokkuliidetud varandused.

Nelja eeloleva aastaga koguvad kõik maailma miljonärid Merrill Lynch/Capgemini hinnangul oma netoväärtuseks 48,5 triljonit dollarit (520 triljonit krooni), kirjutab Time.

13,5 triljonit sellest saab olema Aasia eliidi käes, Põhja-Ameerika rikaste varanduste kogusummaks prognoositakse aga 12,7 triljonit.

Capgemini Aasia müügidirektori Arvind Sundaresani sõnul põhineb see prognoos majandusandmetel, kasvukiirustel ning intervjuudel varahalduritega.

«Meie prognoos on seejuures väga konservatiivne,» lisas ta.

Hiina rikaste edetabelit Hurun Rich Listi pidava Rupert Hoogewerfi arvates on «väga tõenäoline, et 15 aasta pärast on maailma rikkaim inimene keegi Hiinast».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles