Ansip ei usu Läti lati devalveerimist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti latid.
Läti latid. Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansip avaldas tänase kohtumise järel Läti peaministri Valdis Dombrovskisega antud ühisel pressikonverentsil veendumust, et Läti latti ei devalveerita.

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Eestis ühepäevasel töövisiidil viibiva Läti peaministri Valdis Dombrovskisega, kellega põhiliselt arutati kahe riigi majandus- ja rahandusolukorda, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Kohtumisel olid kõne all ka energeetika teemad ning Lissaboni leping ja Euroopa Liidu institutsioonide edasine areng.

Kohtumisel rõhutas peaminister Ansip, et Eesti toetab Läti valitsuse jõupingutusi riigi majandus- ja rahandusolukorra stabiliseerimisel ning et olukorra paranemine Lätis on ka Eesti huvides.

«Olen veendunud selles, et Läti valitsus teeb praegu väga head tööd. Avaliku sektori kulutuste kärpimine ning riigitulude suurendamine on
praegu hädavajalik mitte ainult Eestis ja Lätis, vaid ka paljudes teistes riikides,» ütles ta. «Loomulikult ei too need valusad otsused kaasa populaarsust, kuid on kriisist väljumiseks hädavajalikud.»

Eesti rahanduspoliitika peaeesmärgist rääkides ütles Ansip, et Eesti tahab võtta euro kasutusele 2011. aasta jaanuarist ning tänased prognoosid Maastrichti kriteeriumite täitmisest osutavad, et see on reaalne.

«Euroalaga liitumine on Eesti jaoks majanduse arengut toetava keskkonna loomise eelduseks,» ütles ta ja kinnitas, et Eesti jätkab seni eduka range eelarvepoliitikaga.

Kõneldes energeetikateemadel märkis peaminister, et energiasuhetes Lätiga on Eesti jaoks kõige olulisem Estlink 1 elektrikaabli võimsuste
turukäsutusse andmine Latvenergo poolt.

«See võimaldab käivitada Nord Pooli hinnapiirkonna, mis omakorda on eelduseks toimiva Balti elektrituru loomiseks,» ütles Ansip.

Samuti pidas peaminister oluliseks ühise regulatsiooni sisseviimist elektriimpordi suhtes kolmandatest riikidest. Mõlemad peaministrid
tunnustasid Lissaboni leppe toetamist Iiri referendumil ning avaldasid lootust,  et nüüdsest saavad veelgi hoogu juurde lepingu jõustumisega seotud praktilised ettevalmistused. Kohtumisel oli juttu ka Eesti ja Läti diplomaatilisest koostööst, näiteks Eesti ja Läti ühise saatkonna rajamisest Kairos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles