Opeli töölised on vihased firma müügi venimise pärast

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opeli logo.
Opeli logo. Foto: Reuters

Opeli ostjad Magna ja Vene Sberbank lubavad süstida Opelisse 500 miljonit eurot ja kasutada seda agressiivseks sisenemiseks Vene turule, müük on aga kuude kaupa takerdunud läbirääkimiste taha Opeli ametiühinguga.

General Motors võib sõlmida Opeli 55-protsendise enamusosaluse müügi Kanada-Vene konsortsiumile sel nädalal, kirjutab Reuters.

Läbirääkimised müügitingimuste üle on veninud juba kuid, mis on tekitanud paksu pahameelt Opeli töötajate hulgas, kellest pool on Saksamaal.

Opeli ametiühingujuht Klaus Franz ütles eile, et General Motors võib sel nädalal lepingule alla kirjutada, kuna Magna peaks selleks ajaks jõudma ametiühinguga kokkuleppele 256 miljoni euro suuruste aastaste hoiuste osas.

Ametiühingul käivad Magna ja General Motorsiga läbirääkimised ümberkorralduste üle, mis toovad kaasa tuhandete töökohtade kaotuse üle Euroopa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles