Keskerakond rõhub astmelisele tulumaksule

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: caro

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ütles pärast fraktsiooni kohtumist rahandusminister Jürgen Ligiga, et Keskerakond kavatseb teha mitmeid muudatusettepanekuid tuleva aasta riigieelarvele.

«Esiteks tuleks taastada Eesti linnadele ja valdade selle aasta esimese negatiivse lisaeelarvega vähendatud tulubaas,» ütles Simson.

«Suurendades omavalitsuste tulubaasi 430 miljoni krooni võrra, anname omavalitsustele võimaluse toetada endises mahus lasteaedu, sporti ja noorsootööd.»

Teiseks tuleks Simsoni sõnul vähendada kaudsete maksude osakaalu eelarves, mis mõjutab eelkõige eakate ja väiksema sissetulekuga inimeste rahakotti.

«Selleks tahame viia toasooja käibemaksumäära 2007. aasta tasemele, millest alates on valitsus kaks aastat järjest lisanud toasoojale aktsiise ja tõstnud käibemaksu,» sõnas ta.

«Eelarve tasakaalu tagame läbi täiendava maksutulu, mis tuleneb astmelise tulumaksu kehtestamisest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles