Sotsiaalkomisjon survestab ajutiste töökohtade loomist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK raietööd mullu kevadel Tallinna lähistel..
RMK raietööd mullu kevadel Tallinna lähistel.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sotsiaalkomisjon kuulas oma tänasel istungil ära sotsiaalministeeriumi, Riigimetsa Majandamise Keskuse, KredExi, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja kodanikualgatuse Minu Eesti esindajad, et arutada võimalusi uute töökohtade loomiseks.

Sotsiaalkomisjon pidas vajalikuks, et ajutiste töökohtade loomiseks lülitatakse Riigimetsa Majandamise Keskuse võsalõikuse projekt Eesti Töötukassa palgatoetuste programmi, vahendas parlamendi pressiesindaja.

Programmi rakendamise esimesel etapil on komisjoni hinnangul võimalik luua sadu ajutisi töökohti. Lisaks pidas komisjon vajalikuks praeguses erakorralises majandusolukorras muuta paindlikumaks palgatoetuse maksmise tingimused.

«Riik peab viivitusteta kõrvaldama kõik õiguslikud takistused selleks, et  luua juba eelseisvaks talveks võimalikult palju uusi ajutisi töökohti. Mõistlik on eurotoetuste protseduurides teha vajalikud muudatused, et ajutisi töökohti oleks võimalik luua ka varemete lammutamiseks, nagu Minu Eesti esindajad on välja pakkunud,» ütles sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu.

Sotsiaalkomisjon määratles ka esimesed tegevused takistuste kõrvaldamiseks üle riigi ajutiste töökohtade loomisel ja küsimuse arutelu jätkatakse komisjoni istungil kahe nädala pärast.

Tänasel istungil tutvustas Minu Eesti mõttetalgute «Ettevõtlus ja uued töökohad» töötoa koordinaator Vello Tamm mõttetalgute käigus esitatud ideid. KredExi esindaja Andrus Treier märkis, et KredEx on sel aastal toetanud ettevõtteid, kus saab tööd kümme tuhat inimest. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse esindaja tõi esile, et oluliseks kitsaskohaks ettevõtluse arendamisel ja uute töökohtade loomisel on
infrastruktuuride rajamiseks vajaliku munitsipaalomandis oleva maa vähesus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles