Finantsinspektsioon: Swedbank ei vältinud huvide konflikti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki esindus.
Swedbanki esindus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Finantsinspektsiooni teatel ei vältinud Swedbank pensionifondide vara investeerimisel huvide konflikte ning võis tekitada osakuomanikele varalist kahju.


Finantsinspektsioon teatas, et on lõpetanud järelevalvemenetluse ASi Swedbank Investeerimisfondid tegevuse üle osas, mis puudutab huvide konflikte kohustuslike pensionifondide varade investeerimisel ja esitanud omapoolsed järeldused tutvumiseks Swedbank Investeerimisfondidele.

Finantsinspektsioon jõudis ligikaudu pool aastat kestnud järelevalvemenetluse, sealhulgas kohapealsete kontrollide käigus järeldusele, et Swedbank Investeerimisfondid ei ole kohustuslike pensionifondide varade investeerimisel ilmselgelt täitnud investeerimisfondide seadusest tulenevaid kohustusi vältida ja maandada huvide konflikte.

On võimalik, et huvide konflikti olukorras on kohustuslike pensionifondide osakuomanikele tekitatud varaline kahju.

Enne järgmiste sammude otsustamist ootab Finantsinspektsioon ära Swedbank Investeerimisfondide seisukohad esitatud järeldustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles