Audi TT RS muudeti Ferraridest kiiremaks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaline Audi TT RS.
Tavaline Audi TT RS. Foto: Audi

Saksa tuuningfirma Avus Performance tuli välja uute täiendustega Audi kupee TT RS jaoks. Põhitähelepanu pöörati sel korral masina jõuallikale ning saavutatud tulemused on tõepoolest märkimisväärsed.


Avuse teatel suudab võimsamaks timmitud teisend kiirendada nullist sajani vaid 3,8 sekundiga ehk 0,8 ühiku võrra doonorautost kiiremini, kirjutab

Autonet.ee

.

Sprintimisvõimed on sel isegi paremad kui Ferrari superautodel F430 ja 612 Scaglietti, mille mootorite võimsused küünivad vastavalt 490 ja 540 hobujõuni.

Sooritusvõime nii oluline paranemine saavutati tänu veelgi sportlikuma summutitorustiku, kuid põhiliselt siiski tänu uue turboajami paigaldamisele. Samuti tuli ümber programmeerida jõuallika juhtimisautomaatika.

Küll aga tagasid tehtud tööd doonorauto 2,5-liitrise bensiinimootori võimsuse kasvu 340lt 460 hobujõuni. Maksimaalne pöördemoment kasvas 450lt 639 njuutonmeetrini. Audi teisendi tippkiiruseks lubatakse 312 km/h.

Lisaks ülalmainitule soovitab Avus masinale reguleeritavaid amortisaatoreid ning Sporteci 20-tolliseid valuvelgi koos Hankook S1 Evo rehvidega mõõdus 255/30. Ning kuidagi ei saa mööda minna matist kerevärvist, mis annab üldmuljele omajagu sportlikku agressiivsust.

Mootori mudimise hindu pole avalikustatud. Värvimise eest küsitakse Avuses 1 999, amortisaatorite eest 1 299 ja velgede-rehvide eest 6 400 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles