Septembris oli töötuid arvel neli korda rohkem kui mullu

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infotahvel töötutele.
Infotahvel töötutele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Töötukassa statistika põhjal oli septebrikuu jooksul töötuna arvel kokku 82 228 inimest, mis on neli korda rohkem kui aasta tagasi samal ajal.


Kuu lõpus oli registreeritud töötuid 76 444 ehk 11,6 protsenti tööjõust vanuses 16 kuni pensioniiga. Jätkuvalt oli registreeritud töötus kõige kõrgem Ida-Virumaal ja Lõuna-Eestis, madalaim aga Tartumaal ja Jõgevamaal.

Registreeritud töötute arv kasvas septembris kiiremini kui suvekuudel, kuid siiski väiksemas mahus kui aasta alguses. Uute registreeritud töötute arv suurenes ning registreeritud töötusest väljujate arv vähenes veidi.

Septembris registreerus 11 370 uut töötut ja arvelolek lõpetati 6 281 töötul. Seega oli uute registreeritud töötute arv kõrgem suvekuude tasemest - veel kõrgem on uute töötute arv olnud sellel aastal ainult märtsis.

Arveloleku lõpetamiste arv on kasvanud läbi aasta, kuid septembris lõpetamiste arv esmakordselt veidi vähenes. Jätkuvalt oli ligi poolte arveloleku lõpetamiste põhjuseks tööleminek.

Vabad töökohad

Septembri jooksul lisandus 940 uut tööpakkumist ning kuu jooksul vahendas töötukassa kokku 2 210 töökohta, mis tähendab vabade töökohtade vähenemist teist kuud järjest.

Vabade töökohtade vähenemine on tingitud eelkõige suvehooaja töökohtade kadumisest. Võrreldes eelmise aasta septembriga lisandus selle aasta septembris pea sama palju uusi tööpakkumisi, kuid kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli siiski 2,7 korda väiksem kui aasta tagasi. See tähendab, et uusi pakkumisi tuli küll sama palju, aga töökohad täitusid märksa kiiremini kui eelmisel aastal.

Tööturukoolitusel osales septembris 3 478 töötut, tööpraktikal 586 töötut ja tööharjutusel 501 töötut. Karjäärinõustamist sai 2 581 inimest. Ettevõtluse alustamise toetuse sai augusti jooksul 46 inimest, kelle äriplaanide järgi luuakse kokku 92 uut töökohta. Palgatoetusega rakendus septembris 12 inimest ja tugiisikuga asus tööle 2 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles