Pankrotihaldur üritab Simmide ühisvara kohtuväliselt jagada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokuratuuri videosalvestis, millel Herman Simm end riigireetmises süüdi tunnistab. «Mis tegu on tehtud, see on tehtud,» märkis Simm ülekuulamisel.
Prokuratuuri videosalvestis, millel Herman Simm end riigireetmises süüdi tunnistab. «Mis tegu on tehtud, see on tehtud,» märkis Simm ülekuulamisel. Foto: kaader salvestisest

Vene välisluureteenistuse kasuks riigireetmises süüdimõistetud Herman Simmi pankrotihaldur Toomas Saarma üritab leida kohtuvälist kokkulepet Herman ja Heete Simmi ühisvara jagamiseks.

Toomas Saarma ütles ERR-i uudisteportaalile, et vastavalt seadusele on pankrotiprotsessis aega ühisvara jagamiseks üks aasta pärast pankroti väljakuulutamist. «Praegu üritame leida Simmidega kohtuvälist lepet nende ühisvara jagamiseks,» kinnitas Saarma.

Saarma sõnul on Herman Simmi (62) vastu esitatud pärast nõuete esitamise tähtaega juurde veel paar väiksemat nõuet.

Herman Simmi ja tema abikaasa Heete Simmi (54) ühisvara tuleb jagada, et oleks võimalik Herman Simmi osa realiseerida nõuete katteks.

Harju maakohus kuulutas Herman Simmi pankroti välja 23. aprillil. Simm taotles kohtult oma pankrotti, sest summad, mida riik ja pank temalt nõuavad, ületavad rohkem kui neli korda talle kuuluva vara väärtuse.

Kohus mõistis Simmilt riigi kasuks välja 21,6 miljonit krooni, kuid Simm ise on oma vara väärtuseks hinnanud 5,5 miljonit krooni. Samuti maksab ta Sampo pangale tagasi üle 2 miljoni krooni suurust eluasemelaenu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles