Kaitseministeeriumi ettevõte hakkab Murru vanglas mobiililevi tõkestama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru vanglas hakkab mobiililevi tõkestama kaitseministeeriumile kuuluv ettevõte.
Murru vanglas hakkab mobiililevi tõkestama kaitseministeeriumile kuuluv ettevõte. Foto: Liis Treimann

Justiitsministeerium sõlmis Murru vanglas mobiilitelefoni levi tõkestamise süsteemi rajamiseks lepingu ettevõttega E-Arsenal, mis kuulub kaitseministeeriumile.

Kaitseministeeriumile kuuluv E-Arsenal hakkab Läti firma Nameksi asemel tõkestama mobiililevi Murru vanglas, teatas justiitsministeerium.

E-Arsenali juhatuse liikme Martin Lingi hinnangul võib Murru vanglaga seotud projekti pidada ettevõtte tegevuses loogiliseks jätkuks, kuna sisuliselt samalaadse tehnoloogiaga tegelemine militaarvallas on ettevõtte üks põhitegevusi.

«Tellija jaoks on oluline ka teadmine, et kogu vajalik tehnoloogia ja kompetents on kodumaine, mis muudab kogu asjaajamise ja hilisema tehnilise toe võrreldamatult lihtsamaks,» selgitas kaitseministeeriumile kuuluva E-Arsenali juhatuse liige.

Mobiiltelefoni levi tõkestamise süsteemi paigaldamise eesmärgiks on muuta mobiilitelefonide ülevisked vanglasse mõttetuks. Side tõkestatakse vaid Murru vangla territooriumil ning süsteem ei tohi mõjutada telefonisidet ega muid seadmeid väljastpoolt vangla territooriumi.

Mobiilside tõkestamiseks Murru vanglas sõlmiti eelmisel aastal leping Läti firmaga Nameks Ltd. Läti firma aga ei suutnud süsteemi selliselt seadistada, et mobiilside oleks ühtlaselt kogu vangla territooriumil välistatud ega oleks samaaegselt ümbritsevas asulas häiritud. Seetõttu lõpetati koostöö Nameksiga.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles