Hartwall sulgeb Lapin Kulta õlut tootva tehase Tornios

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapin Kulta silt
Lapin Kulta silt Foto: www.hartwall.fi

Karastusjooke tootev Hartwall kavatseb sulgeda 136 aastat töötanud Tornio õlletehase, mistõttu kaotab töökoha ligi 130 inimest.


Lapin Kulta ja mitme teise õllemargi tootmine siirdub 2010. aasta septembris täielikult Lahtisse. Karijoel jätkub allikavee pudelitesse villimine endisel moel, teatas ettevõte.

Ametiühingutega toimuvad läbirääkimised puudutavad lisaks Tornio tehase sajale töölisele ka müügiesinduste 30 töötajat. Läbirääkimiste protsess kestab 6-7 nädalat.

Nii Tornio kui Lahti tehase töölised lahkusid täna protesti märgiks töökohtadelt, vahendas YLE. Aktsioonist võttis osa ligi 500 inimest. Tootmisliinid seisavad kuni pühapäeval saabub tööle öine vahetus.

Hartwall plaanib tootmist tõhustada selle Lahtisse koondamisega. Kokkuhoiuga soovitakse parandada ettevõtte konkurentsivõimet praegusel väljakutseid pakkuval joogiturul, kuna kahe tootmisüksuse ülalpidamisel pole majanduslikku põhjendust.

Karmistunud turusituatsiooni taga on hinnakonkurents, tarbimise vähenemine, alkoholiaktsiisi tõus ja oma tarbeks mõeldud koguste sissetoomine välismaalt.

Firma kavatseb müügi reorganiseerimist selliselt, et see vastaks paremini klientide vajadustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles