Euroopa Parlament: vajame ranget finantsjärelevalvet

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi istung.
Euroopa Parlamendi istung. Foto: AP / Scanpix

Täna Pittsburghi G20 kohta resolutsiooni vastu võtnud Euroopa Parlament rõhutas ELi ühtse finantsjärelevalveasutuse loomise vajadust.

Ühtlasi toonitasid parlamendisaadikud, kui oluline on tagada eelarvepoliitika pikaajaline jätkusuutlikkus, et vältida liiga suure koorma jätmist tulevastele põlvkondadele.

Resolutsioonis tervitasid saadikud G20 tippkohtumise järeldusi, sealhulgas kohustust vältida finantsturgude stabiliseerimise meetmete enneaegset lõpetamist.

Parlament juhtis tähelepanu sellele, et finantskriiside vältimiseks tulevikus peab tegelema nende põhjustega, näiteks kaubavahetusbilansi liigne puudu- või ülejäägiga.

Tulemuslik mitmepoolne reageerimine kriisile eeldab tegelemist vahetuskursside ja kaubahindade kõikumise põhjustega mitmepoolsetes koostööraamistikes, öeldakse resolutsioonis.

Parlamendiliikmed rõhutasid ka, et kõige tähtsam on «säilitada ja soodustada tööhõivet ning kaitsta inimesi kriisi negatiivse mõju eest, pöörates seejuures erilist tähelepanu ühiskonna kõige vaesematele ja kaitsetumatele».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles