Liive: me ei koonda 400 kaevurit

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikaevandus.
Põlevkivikaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti Energia kuulutab ekslikuks 400 kaevurit puudutava koondamislaine info, küll aga vähendatakse 49 inimese võrra Eesti Energia Kaevanduste peamaja töötajate arvu.

«Meil ei ole plaani 400 kaevuri koondamiseks, ütles Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.

«Kui selline plaan peaks tekkima, teavitatakse sellest vastavalt kollektiivlepingu tingimustele ametiühingut ja kindlasti ka avalikkust.»

«Praegusel hetkel on Eesti Energia Kaevanduste nõukogu teinud  juhatusele ülesandeks töötada oktoobrikuu jooksul välja plaan põlevkivi kaevandamise tõhustamiseks.»

«Põlevkivist elektri ja õlitootmise konkurentsivõime põhineb efektiivsel kaevandamisel, põlevkivi kaevandamisega tegelevad kaevurid töötavad kaevandustes tükitöö alusel, nende töö on väga efektiivne ja oleme nendega väga rahul.»

«Tükitööd tegevaid töötajaid on kaevanduste töötajatest kolmandik, seega ligi 1000.»

«Lisaks on meil aga peale nende ka teatud hulk kaevandustegevust toetavaid funktsioone, mis võivad ja peavadki töötama senisest tõhusamalt, kuid kuidas seda teha, seda me alles uurime,» selgitas Liive.

Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimees Ilmar Jõgi ütles, et vastavalt esmaspäeval avaldatud informatsioonile on jõutud järeldusele, et optimeerida tuleb Eesti Energia Kaevanduste peakontori funktsioonid.

«Sellest lähtuvalt võttis ettevõtte juhtkond esmaspäeval vastu otsuse vähendada Eesti Energia Kaevanduste peamaja töötajate arvu 49 inimese võrra,» rääkis Jõgi.

«Nagu öeldud, pannakse osakondade restruktureerimist puudutavad detailid paika 12. oktoobrist 1. novembrini ning uus struktuur jõustub alates 1. novembrist, personalimuudatused viiakse ellu sellele järgneva 5 kuu jooksul,» täpsustas ta.

Kaevanduste peakontorit puudutavast otsusest teavitati ka põlevkivitootjate ametiühingut.

Töötajate sujuvamaks taassisenemiseks tööturule teevad Eesti Energia Kaevandused koostööd Töötukassaga.

Praegu ei ole Eesti Energia Kaevandustes vastu võetud ühtki teist personali vähendamist puudutavat otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles