Maag Piimatööstus ekspordib teistest rohkem kohukesi ja kodujuustu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Farmi uus jogurt mustikakeedisega.
Farmi uus jogurt mustikakeedisega. Foto: Internet

Eesti Piimaliidu 2009. I poolaasta andmetel toodab Maag Piimatööstus 80 protsenti Eestis väljaminevatest kohukestest ja kohupiimadessertidest ning kodujuustust.


Toodangut eksporditakse peamiselt Lätti ja Leetu ning väiksemas mahus ka Soome.

«Maag Piimatööstus toodab iga kuu ekspordiks keskmiselt 115 tonni kohupiimadesserte ja kohukesi ning 20 tonni kodujuustu,» ütles ettevõtte juhatuse esimees Valdis Noppel. Piimaliitu kuuluvate Eesti tootjate esimese poolaasta ühe kuu keskmine kodujuustu toodang oli 250 tonni, millest ligi 135 tonni valmis Maag Piimatööstuses.

Lisaks Lätis ja Leedus hästi kaubaks minevatele kohupiimadessertidele, kohukestele ja kodujuustule ekspordib Maag Piimatööstus veel mitmed teisi tooteid.

«Lätis ja Leedus on väga populaarsed ka meie kohupiimavormid ja küpsetatud kohuke, samuti võib sealsetelt müügilettidel uudistoodetena leida Farmi Basic-sarja funktsionaalseid jooke,» ütles Noppel ja lisas, et huvi tuntakse ka Farmi kooreste jogurtite vastu, mis esialgsete plaanide kohaselt olid mõeldud ainult koduturule.

Maag Piimatööstus turundusjuhi Ruta Kallaspooliku sõnul lähevad välisriikides kaubaks nii oma brändid kui ka private label tooted ehk siis kaupluste oma kaubamärgid. «Ekspordime Farmi ja Ekstra kodujuustu ning lisaks valmistame nii kodu- kui ka välisturu tarbeks Rimi kauplustekettides müüdavat Alpenrose kodujuustu,» täpsustas ta.

Maag Piimatööstus kuulub toiduainete tootmise- ja müügiga tegelevasse kontserni Maag Grupp, mis põhineb Eesti kapitalil ning sellesse kuuluvad lisaks piimatööstusele ka lihatööstus ja konservitööstus. Grupi harukontorid asuvad Eestis, Lätis, Leedus ja Taanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles