Plaan: elektriautode laadimispunktid kõikide kortermajade juurde

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautode laadimiskoht. Pilt on illustratiivne.
Elektriautode laadimiskoht. Pilt on illustratiivne. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsusmaa valitsusel on plaan teha elektriautode laadimispunktide rajamine alates 2012. aastast kohustuslikuks kõigi uute kortermajade juurde. Kolm aastat hiljem tuleb laadimispunktidega varustada ka kõik büroohoonete parkimisplatsid.

Plaani maksumus on 1,5 miljardit eurot, millest 900 miljonit tuleks maksumaksja taskust. Plaani peamiseks eesmärgiks on kiirendada üleminekut elektriautode kasutamisele, mis praegu suurel määral just akude laadimiseks vajaliku infrastruktuuri puudumise tõttu kuigi kiirelt ei edene, vahendas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal

Novaator

.

Plaaniga on Prantsusmaal kiire, sest 2015. aastaks oodatakse riigi teedele vähemalt 50 000 uut elektriautot, aga võimalik on ka kaks korda suurem arv, teatas Prantsusmaa keskkonnaminister Jean-Louis Borloo.

Plaani üheks osaks on ka elektriautode akude tehase rajamine Pariisi lähedale Flinsi, kus juba paikneb Renault autotehas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles