Reinsalu: pensionifondid vastutagu tootluse eest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu liikme Urmas Reinsalu sõnul ei tohiks kohustuslikud pensionifondid kahjumi teenimise eest valitsemistasusid võtta ning peaks ka ise vastutama fondi tootluse eest.


Kui kohustuslikes pensionifondides suurimaid kaotusi kandnud Swedbank lubas täna fondide portfellid ümber korraldada ja tulevikus ka fondid Rootsi omadega ühendada, siis riigikogu liige Urmas Reinsalu paneks hoopis fondivalitsejaid oma tulemuste eest rahaliselt vastutama, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Minu hinnangul peaks olema nõnda, et kui fond ei ole võimeline positiivset tootlust tagama, siis peaks see valitsemistasu kulu kehva haldamise eest jääma fondile endale. Samuti peaks olema nõnda, et teatud juhtudel, kui fond on teinud kehvasid investeeringuid, peaks tal olema ka omavastutus, mida ta katab fondi omakapitalist kogumispensioniga ühinenud klientide eest,» ütles Reinsalu.

Pangandusgrupi pensionifonde haldava tütarettevõtte Swedbank Robur juht on aga uute regulatsioonide vastu, kuna tema sõnul piisab sellest, et pensionisamba klientidel on võimalus hääletada oma rahakotiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles