Audi E-tron läheb seeriatootmisesse

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audi ideeauto E-Tron.
Audi ideeauto E-Tron. Foto: AFP / Scanpix

Frankfurdi autonäitusel mõned nädalad tagasi esitletud elektrilise superauto Audi E-tron tootmisplaan on saanud rohelise tule ning auto peaks valmima lähima kahe-kolme aasta jooksul.



Esimesed prototüübid peaksid aga testimiseks valmis olema juba lähima 12 kuu jooksul, kirjutab

Autonet.ee

.

Audi R8 põhjale ehitatud elektriauto nelja elektrimootori summaarseks võimsuseks on 313 hobujõudu. Akudeplokk koostatakse liitiumioonkomponente kasutades. Ühe akutäiega suudab masin läbida 248 kilomeetrit.

Tavalisest elektrivõrgust laadides peaks 6 - 8 tunni jooksul masin jälle täielikult sõidukorras olema. Paigalt sajani kiirenduseks vajab masin 4,8 sekundit, vahemiku 60 - 120 km/h katab aga 4,1 sekundiga. Tippkiiruseks on sõidukil 200 km/h.

Kas seeriamudel tuleb näitusel esitletust millegi poolest erinev, pole veel teada.
Audi mudelivalikusse peaks lisaks E-tronile juba lähiaastatel lisanduma mitmeid elektrimootoriga mudeleid, kuna terve Volkswageni kontsern tegeleb aktiivselt sellelaadsete probleemidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles