Trelleborg võib Saaremaale luua 230 uut töökohta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Trelleborgi kodulehelt.
Fragment Trelleborgi kodulehelt. Foto: www.trelleborg.com

Rootsi firma Trelleborg plaanib investeerida ligi 100 miljonit krooni Kuressaares asuva tootmise laiendamisse, mis tähendaks 230 töökoha loomist ja uue hoone ehitamist.

Laienemise eelduseks on Pikal tänaval asuvale kinnistule hoonestusõiguse saamine Eesti riigilt, kirjutas Oma Saar.

Trelleborg soovib 30 aastaks hoonestusõigust Kuressaares Pikk tn 62F asuvale kinnistule, mille riik pani tänavu septembri keskel enampakkumise korras müüki.

Eelmisel nädalal saatis Trelleborg Sigma AB esindaja Mikael Fryklund Eesti keskkonnaministrile kirja, milles palus enampakkumise peatada ja anda kõnealune maatükk ettevõttele rendile. Eile seisis maa-ameti kodulehel teade, et seoses täiendavate asjaolude ilmnemisega on enampakkumine Kuressaares Pikk 62F asuva kinnistu müügiks tühistatud.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov ütles Oma Saarele, et septembri keskel käis linnavalitsuses ettevõtluse arendamise sihtasutuse ja Trelleborgi ühisdelegatsioon.
«Kuressaare linn on väljendanud oma valmisolekut aidata Trelleborgi laienemisele igati kaasa,» kinnitas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles