Hallikute pere astus turismiärisse

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pereettevõtte nõukogu esimees Toivo Hallik valmistub vastu võtma külalisi Soomest.
Pereettevõtte nõukogu esimees Toivo Hallik valmistub vastu võtma külalisi Soomest. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Pagarifirma Hallik omanikud hakkasid tegelema turismimajandusega, omandades Porkuni lähedal metskonnahoone, mis pärast renoveerimist hakkab kandma Laululinnu külalistemaja nime.

Laululinnu külalistemaja lähim naaber on Mesilinnu mesindustalu ja need kaks üksnes täiendavad teineteist, kirjutab Virumaa Teataja. 

Kui toitlustuses on perefirma Hallik ASi kaubamärk Hagar ammu tuntud, siis turismimajandust arendab Halliku pere uus firma Laiamäe Talu OÜ. Osaühing on saanud oma nime talu järgi Neeruti lähistel, mis kuulub Halliku perele.

Külalistemajas on ettevõtte nõukogu esimehe Toivo Halliku sõnul neli kahekohalist ja üks ühekohaline tuba ning üks tuba kolme inimese tarvis. Majast ei puudu ka moodne infrapunasaun. «Pärast saunamõnude nautimist võib koos kaaslastega veeta aega kaminaruumis, kuhu mahub kuni 15 inimest,» tutvustas Hallik vastavatud rekonstrueeritud hoonet.

Samuti on majas 30-40 inimest mahutav konverentsi- ja nõupidamiste saal ning 15 inimest mahutav saal, kus perenaise Kersti Laiti sõnul saab korraldada ka pidulikke üritusi, kuhu saab tellida ka söögid.

Lisaks on puhkemaja ümbruses palju vaatamist väärivat - Valgejõe ürgorg, Piisupi liivamäed ja turvalised metsateed, Porkuni oma järvede, seal liikuvate saartega kõrgvee ajal, lossi, pargi, ooside, paepaljandike ja unikaalse paemuuseumiga.

Halliku sõnul on firma tulevikuplaanides ka jalgrataste laenutamine ning ratturitele grupijuhiteenuse pakkumine.

Maja terrassil saab aga Halliku sõnul suveõhtutel nautida kontserte, millega firma jätkab oma kultuuriürituste traditsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles