Facio ehitus sai valmis Vändra tervisekeskuse

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra tervishoiukeskuse ehitus.
Vändra tervishoiukeskuse ehitus. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Facio Ehituse AS teatas, et annab täna pidulikult 25 aastaks üürile vastvalminud Vändra tervishoiukeskuse.

Tervishoiukeskusse kolivad ühe katuse alla 60-kohaline hooldusravihaigla ja 50-kohaline hooldekodu, neli perearstipraksist ja taastusravi. Lisaks on hoones matuste tseremooniaruum ja surnute külmkamber, mis on maakonnas siiani olemas vaid Pärnus. Alevi ja ümberkaudsete valdade elanike vajaduste tarbeks avatakse keskuses ka apteek, pesumaja ning söökla.

Keskuse põhiüürnikeks on Vändra Alevivalitsus, Sihtasutus PJV Hooldusravi ning osaühing Vändra Perearstid, üüriperioodi lõppedes läheb ehitis alevivalitsuse omandisse.

«Tervishoiukeskus on Facio Ehituse jaoks avaliku ja erasektori partnerlussuhtel põhinev pilootprojekt ning pikaajaline investeering. Järgneva 25 aasta jooksul hooldab ja haldab tervishoiukeskust Facio Ehitus, kusjuures üüritasu on juba enne ehituse algust  aastate kaupa ette kokku lepitud. Seetõttu pole hoone üürnikel mingit muret,» rääkis ehitusfirma tegevdirektor Riho Kalve.

Vändra alevivanema Toomas Sontsi sõnul sündis Vändra alevis piirkonna meditsiini- ja sotsiaalteenust pakkuvate asutuste juhtidel idee ehitada mitmefunktsionaalne kompleks täpselt seitse aastat tagasi.

«Alustasime praktiliselt nullist, kuna esmalt tuli sobiv maatükk läbi detailplaneeringu taotleda riigilt munitsipaalomandisse. 2005. aastal tegi valitsus selle otsuse ning projekteerimisfaas võis alata. Tänu sotsiaalministeeriumi kaasabile valmis ehitusprojekt. Finantsabi taotlesime välisabiga seotud rahastusfondidelt, kuid kahjuks edutult.»

«Lõpuks valisime partnerlussuhte ehitusfirmaga ning tänaseks ongi suur osa meie ideest ellu viidud -  valminud on Vändra Tervishoiukeskuse peahoone. Kuna projekteerisime kompleksi eraldi hoone ka Vändra  päästekomandole ja kiirabibrigaadile, on neilgi tulevikus võimalik keskuse kõrvale oma hoone ehitada,» rääkis Sonts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles