Merko pakub klientidele 300 miljoni eest kaasfinantseeringut

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehitus.
Merko Ehitus. Foto: Liis Treimann

Merko Ehituse nõukogu kiitis eile heaks juhatuse ettepaneku pakkuda järgneva 12 kuu jooksul ettevõtte vahenditest kuni 300 miljoni krooni ulatuses klientidele kaasfinantseerimist uute sõlmitavate ehituslepingute puhul ning rahastada uute kinnistute ostmist.



Börsile saadetud teate kohaselt on ettevõtte prioriteediks avaliku ja erasektori koostööprojektid; europrojektide avaliku sektori kaasfinantseeringu rahastamine ehitusprojektides; perspektiivsete arendusprojektide kaasfinantseerimine kuni 30 protsendi ulatuses projekti maksumusest eeldusel, et projektile on olemas toimiv äriplaan ning tagatud võõrfinantseering; perspektiivsete elamukinnistute soetamine suuremates linnades.

Eelistatud on mõõduka ehitusmahu ja kehtiva detailplaneeringutega kinnistud väljakujunenud elukeskkonnas.

Nõukogu hinnangul on tänases majanduskeskkonnas kapitaliseeritus ja hea likviidsus Merko Ehituse konkurentsieeliseks ning seda tuleb julgemalt kasutada äriliste eesmärkide saavutamiseks.

Poolaasta lõpu seisuga oli Merko Ehitus kontserni arvelduskontodel ja tähtajalistel hoiustel rahalisi vahendeid summas 557,8 miljonit krooni, ettevõtte lühiajaliste kohustuste kattekordaja oli 2,9 ning omakapital 2,1 miljardit krooni.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles