Lauri: euro tooks Eestisse jõukate riikide tootmised

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericsson avas ametlikult oma tehase Tallinnas, kus keskendutakse kõrgtehnoloogilise tootmise arendamisele sh mobiilside- ja lairibavõrkude seadmete valmistamisele. Pildil  tootmine - montaažitsehh.
Ericsson avas ametlikult oma tehase Tallinnas, kus keskendutakse kõrgtehnoloogilise tootmise arendamisele sh mobiilside- ja lairibavõrkude seadmete valmistamisele. Pildil tootmine - montaažitsehh. Foto: Peeter Langovits

Kui Eesti saab eurotsooni liikmeks, alustavad Euroopa Liidu jõukamate riikide ettevõtted tootmise ümberpaigutamist Eestisse, prognoosib Swedbanki makroanalüütik Maris Lauri värskes majandusülevaates.


Lauri sõnutsi peaks Eesti madalam tootmise kulutase soodustama tootmise ümberpaiknemist Soomest ja teistest jõukatest euroliidu riikidest. Samas mõjutavad võimaliku devalveerimisega seotud spekulatsioonid otsustajaid.

«Kui selgub, et Eesti saab eurotsooni liikmeks, kaovad nimetatud kartused ning alustatakse tootmise ümberpaigutamist. Viimasega seotud eksport kasvaks ning kiireneks ka majanduse taastumine,» märgib Lauri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles